NYTTIGARE ÄPPELSMULPAJ MED VANILJSÅS!

Det blir knappt bättre än såhär! Den klassiska smulpajen med vaniljsås fast en nyttigare variant! Mums!

Recept & bild: @nourishmybliss

Länkar till ingredienserna finns under receptet!

DU BEHÖVER (till 4 små pajer):
(fyllningen)
2 äpplen
1 tsk kanel
2,25 dl mandlar

2, 25 dl mandelmjöl
4 msk lönnsirap
4 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
(vaniljsåsen)
1,1 dl cashewnötter
1,1 dl växtbaserad mjölk
1 msk lönnsirap
¼ tsk vaniljpulver

SÅHÄR GÖR DU:
Skär äpplena i små kuber och blanda med kanel, fördela dem sedan jämnt i 4 formar. Blanda resterande ingredienser för fyllningen i en skål, använd gärna händerna för att få det ordentligt blandat. Täck sedan äpplena i formarna med denna mix och kör i ugnen ca 20 min med 180 grader. Under tiden gör du såsen genom att mixa cashewnötterna, växtmjölken, lönnsirapen och vaniljpulver tills det är en slät vaniljsås. Avnjut gärna när pajen är varm!

Okategoriserad

Äkta Kanel Mald, 65g

4.30 
3.40 
14.00 

Gå upp i vikt

Mandlar raw eko, 500g

15.50 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *